Je matras onderhouden en reinigen? Zo doe je het.

Wist je dat je elke nacht ongeveer een colablikje aan vocht verliest? En dat je huidschilfers het lievelingsgerecht zijn van huistoffmijt? Dan is je matras grondig onderhouden nog niet zo’n slecht idee… Zodat jouw slaapkamerhygiëne op het niveau blijft waar zelfs Mister Proper trots op zou zijn, vind je hier vijf tips om jouw matras in topconditie te houden.

 1. Dagelijks verluchten

  Niets beter dan de dag starten met wat frisse ochtendlucht. Open de ramen en adem diep in! En laat je matras vooral meegenieten. Dek je bed daarom niet meteen op, maar laat de lakens open liggen. Zo kan je matras verluchten, en blijft er minder vocht in hangen.

 2. Keer je matras nu en dan om

  De bovenkant van je matras krijgt het zwaarder te verduren dan de onderkant. Keer daarom je matras om de drie maanden een keer om. Zo balanceer je de impact van slechte hygiëne uit over de twee kanten heen.

  Let op: niet elke matras kan je ondersteboven draaien. Kijk dus zeker goed na of je matras uit dezelfde onder- en bovenlaag bestaat. Is dat niet het geval? Dan draai je elke drie maanden het hoofd- en voeteinde om.

 3. Vlek op je matras? Geen zeep gebruiken!

  Zeep is namelijk schadelijk voor je matras. Een vlek uit je matras halen doe je best door wat lauw water en azijn te deppen op de vlek. Maak je matras zeker niet té nat, want het vocht trekt in je matras en kan voor schimmelvorming zorgen.

 4. Stofzuigen! Ook onder bed

  Onder je bed kruipt heel wat stof. En dat stof zorgt op zijn beurt voor huisstofmijt. Om de zoveel poetsbeurten ook onder je bed stofzuigen is daarom aangeraden.

 5. Je matras opfrissen met baksoda

  Strooi wat baksoda op je matras en laat het enkele uren intrekken. Het baksoda zorgt ervoor dat vuiligheid uit de matras wordt gezogen. Daarna kan je de stofzuiger gebruiken om het baksoda te verwijderen. Haal het opzetstuk wel van je stofzuiger: anders laat je strepen achter op je matras.

Nog steeds last? Laat je matras professioneel reinigen.

Zelfs met het beste onderhoud heeft een matras na verloop van tijd last van mindere hygiëne. Schimmel en huisstofmijt zijn namelijk echte doorzetters. Tijd om de grote wapens boven te halen! Schakel de hulp in van een professionele matrassenreiniger van Sleepworld.

Onze specialist komt bij jou thuis om je matras te reinigen. Het reinigen gebeurt in een aantal stappen:

 1. Je krijgt een gratis testreiniging om de verontreiniging in je matras aan te tonen.
 2. Vervolgens behandelen we je matras met een speciaal ontworpen toestel. Dit toestel verpulvert al het vuil, huidschilfers, mijten enzovoort. Het toestel zuigt dit afgebroken vuil uit je matras.
 3. Het toestel beschikt ook over perfect afgestemd UV-licht. Dit licht doodt alle bacteriën en mijten aan de oppervlakte.
 4. Als kers op de taart gebruiken we een speciale reinigingsspray. De oliën van deze spray dringen tot diep in je matras door. De spray ontsmet en maakt komaf met geurtjes. Bovendien maakt het alle overgebleven huidschilfers kapot: daardoor heeft het resterend huisstofmijt geen eten meer. Ze zullen verhongeren en sterven.

Een keer per jaar je matras professioneel reinigen is zeker geen overbodige luxe. Maar om de twee jaar raden we als absolute minimum aan. Wacht je hier langer mee? Dan zal de hygiëne in je matras verslechteren. Dat heeft een impact op je eigen gezondheid en de levensduur van je matras.

Boek jouw professionele matrasreiniging in een Sleepworld winkel in jouw buurt.