partners samen slapen

Bij voorkeur 2 aparte matrassen

Dit heeft meerdere voordelen:

  • U bent beter uitgerust, gezien u uw partner niet voelt bewegen.
    U kan kiezen voor een persoonlijk comfort
  • U ligt nog steeds mooi recht. In de winkel zullen we immers testen op welke matras u perfect ligt. Komt er iemand bij u liggen, wordt er ter hoogte van uw bekken een put gevormd door een spreekwoordelijke verdubbeling van gewicht.  Dit heeft tot gevolg dat uw onderrug dieper ligt dan uw schouders, waardoor u een verkeerde slaaphouding krijgt die kan leiden tot rugklachten.
  • Uw matras zal minder snel verslijten.  U bent immers de enige persoon die ze gebruikt!  Op 1 grote matras ligt u samen in het midden, waar de matras harder door zal gaan lijden.
  • Het is veel makkelijker om 2 eenpersoonsmatrassen te keren dan 1 grote matras.

Spatie tussen de matrassen

Vrees niet voor de spatie tussen de matrassen.  Wanneer u een vlakke bodem hebt (dus niet verstelbaar) kan u de 2 matrassen perfect samen opdekken.  Dit houdt de matrassen goed samen en u merkt nog maar weinig van de spleet. De meeste van onze matrassen zijn ook boven en onder voorzien van een bies, waardoor deze mooi tegen elkaar liggen.

Topmatras

Mocht u dit toch een onaantrekkelijk idee vinden kan u nog steeds een dunne topmatras op uw matrassen leggen. We raden wel altijd aan om te starten zonder deze topmatras.  De meeste koppels wennen namelijk snel aan de aparte matrassen!