Man springt met veel energie

Een matras bestaat meestal uit 3 delen, de kern, de  afdeklaag en de matrastijk (hoes). Sommige matrassen hebben geen afdeklaag en dus enkel een matraskern en tijk. Dit zijn  volkernmatrassen (matrassen met een volle kern). Daarnaast zijn er ook  pocketveren matrassen. Die bestaan uit een kern van pocketveren, een afdeklaag en een tijk. 

Fijn-afstemming

De matras heeft belangrijke impact op de fijn-afstemming van je slaapsysteem op je skelet, je lichaamsvorm en lichaamsgewicht. Bodem en matras moeten bovendien  elkaars ondersteunende eigenschappen versterken. Een geschikte combinatie helpt je namelijk om een lichaamshouding aan te nemen die de wervelkolom in een  natuurlijke vormbrengt.

Het ergonomisch aanpassingsvermogen van de matras aan uw lichaam wordt bepaald door de materie van de kern (pocketveren, latex, gel, foam,…), het  aantal comfortzones en de kwaliteit van beide elementen.

Gezien de skeletstructuur en de vorm van het menselijk lichaam is het wenselijk dat een matras beschikt over 7 comfortzones die het lichaam op verschillende wijze ondersteunen.

Fijn Afstemming

Slaapgevoel

De matras bepaalt mee het slaapgevoel. Ze zal in belangrijke mate het gevoel van zachtheid of stevigheid bepalen.

Afhankelijk van je persoonlijke behoeften en wensen hou je best ook rekening met de vochtregulerende, temperatuurregelende, allergiewerende en ventilerende eigenschappen van de matras.

Een belangrijk aspect bij het kiezen van de geschikte matras is de bewegingsvrijheid. Tijdens je slaap beweeg je voortdurend reflexmatig. Deze bewegingen stimuleren de  doorbloeding van de spieren, vermijden langdurige drukpieken en bevorderen de  rehydratatie van de tussenwervelschijven. Tel daarom minstens 20 cm bij je totale lichaamslengte en 40 cm bij je lichaamsbreedte om de afmetingen van je matras te bepalen.

Slaapgevoel

Afhankelijk van je persoonlijke behoeften en wensen let je bij de keuze van de matras best ook op de vochtregulerende, temperatuurregelende, ventilerende en allergiewerende eigenschappen van de afdeklaag en de matrastijk. Sleepy ® matrassen hebben altijd een  hoogwaardige afdeklaag. Minderwaardige materialen zoals schuimrubber hebben immers een bijzonder negatieve impact op het slaapgevoel.

Design

De matras heeft ook invloed op het design van je bed.

De hoogte van de matras, eventueel de keuze van  kleur en  stof gecombineerd met je boxspring, de aanwezigheid van een  topdekmatras, het zijn allemaal elementen die de look & feel van je bed mee bepalen.

Topdekmatrassen

Een topdekmatras, ook wel topper genoemd, bestaat uit een kern en een matrastijk en heeft vooral invloed op het  slaapgevoel en het  design van je bed.

topdekmatrassen