Welke bodem past bij welke matras

Welke bodem past bij welke matras?

Ten allen tijde moet jouw matras kunnen ademen. Kies dus liever voor een bodem die goed ventileert: een boxspring, een lattenbodem, schotelbodem, ... Het ene systeem ventileert natuurlijk beter dan het andere. Hierover geven we graag meer uitleg aan de hand van voorbeelden in de winkel.

Je matras heeft een goede helper nodig

Hoe zachter de bodem, hoe beter je matras zelf kan zakken onder je uitstekende lichaamsdelen (schouders en heupen). Dit betekent dat jouw matras minder hard moet werken om je het nodige comfort te bezorgen, wat dan weer zorgt voor een langere levensduur. Indien je matras op een plank ligt, zal zij dus veel meer last hebben van schimmels en huisstofmijt, én zal je matras op ongeveer 7 jaar versleten zijn, terwijl ze toch 10 jaar moet meegaan!
> Bedbodems

Verder geven wij graag de voorkeur aan pocketveermatrassen gecombineerd met boxsprings. Doordat zowel de matras als de boxspring enkel veren bevat, kan je lichaamsvocht perfect geventileerd worden. Het is dus een droog en hygiënisch slaapsysteem. Ook is een goede boxspring relatief zacht, waardoor jouw matras en de boxspring een perfect team vormen!

Natuurlijk zijn er ook andere combinaties mogelijk, stel ons gerust al je vragen hierover. Wat echter helemaal niet kan, is een pocketveermatras op een lattenbodem leggen waarvan de latten meer dan 5 cm uit elkaar staan. De pocketveren zouden namelijk tussen de latten geduwd kunnen worden, waardoor je matras snel beschadigd zal zijn.