Koudschuim

Koudschuim matrassen kenmerken zich door de uitstekende elasticiteit. De celstructuur van deze matras is open en geeft samen met de profilering een uitstekende luchtcirculatie en ventilatie. Met name de persoonlijke factor conformiteit staat bij deze matrassen voorop. Dankzij de elasticiteit zijn ze prima toepasbaar bij verstelbare bodems.

Latex

De aanpassing van latex aan de vormen van het lichaam is onovertroffen. Een geringe belasting veroorzaakt een geringe aanpassing in het materiaal. Omgekeerd leidt een grote belasting tot een grote aanpassing. Alle lichaamsdelen worden zo op de juiste wijze ondersteund. Hierdoor wordt een minimale tegendruk op het lichaam ervaren. Door de open celstructuur van latex, de ventilatiekanalen en de oppervlakteprofilering is een constante luchtcirculatie gewaarborgd. Door de beweging van de beslaper ontstaat gelijktijdig een pomp- en zuigeffect, dat voor een constante luchtwisseling zorgt. Latex matrassen hebben dus een groot ademend en vochtregulerend vermogen. De grondstof voor latex komt van de "Hevea Brasiliensis". Dit is de rubberboom die op grote plantages in Zuid-Amerika en Azië groeit. In de lichtgrijze tot bruine schors van de gladde stam, bevinden zich melkbuisjes waardoor rubbermelk stroomt. Door inkepingen in de boom te maken, komt het langzaam vloeiende sap - het rubber of rubbermelk - vrij en dit sap wordt in een reservoir verzameld.

Traagschuim - Visco

Door uw uitwendige lichaamstemperatuur zal goed traagschuim zachter worden en de tegendruk verminderen. Vooral onder de uitstekende lichaamsdelen zoals de heupen en schouders (bij zijligging), ontstaat de meeste druk waardoor het materiaal warmer en dus zacht wordt. Daarentegen zal het traagschuim in de lendenen en onderrug juist meer ondersteuning bieden doordat het materiaal daar koeler en dus harder blijft. Als het schuim koud is, wordt het dus harder en bij warmte wordt het juist zachter. Goed traagschuim hoort pas bij een temperatuur van 29,5 graden zachter worden en niet eerder. Deze warmtegevoeligheid bepaalt het meeste van het comfort maar ook de densiteit (celdichtheid) is van belang. De werkelijke benaming van Traagschuim is visco-elastisch polyurethaanschuim. Deze benaming zult u echter zelden of nooit horen. Andere benamingen zijn: Nasaschuim, traagfoam, slow motionschuim, memoryfoam, lazyfoam, warmtegevoelig schuim.