Keuzehulp bij de juiste matras

Keuzehulp bij de juiste matras: zo vind je hem

Een nieuwe matras kopen: geen eitje. Ze komen namelijk in allerlei vormen, maten en types. En elk type matras past bij een ander type slaper. Daardoor weet jij misschien niet wat de beste keuze is voor jou.

Wel, geen nood. In deze blog kom jij te weten waar je best op let wanneer je een matras koopt.

De grootte van je matras: twee enkele, of een dubbele?

Hoe groot jouw matras best is, is in eerste instantie een persoonlijke voorkeur. Het is pas vanaf je met twee bent dat het ingewikkelder wordt. Koop je dan best een dubbele matras? Of twee enkele die je naast elkaar legt?

Onze experts raden aan om 2 aparte matrassen te kiezen. Dat heeft namelijk enkele niet-te-onderschatten voordelen:

  • Elke partner kan van een matras genieten die perfect is voor zijn of haar lichaam. Er zijn namelijk verschillende soorten matrassen. Welke het beste bij jouw situatie past, vind je hier.
  • Je voelt je partner ‘s nachts minder bewegen, waardoor je beter bent uitgerust.
  • De matras zal minder snel verslijten. Je bent namelijk de enige persoon die ze gebruikt! Een dubbele matras zal harder lijden doordat je er samen op ligt.
  • Je houdt je eigen slaaphouding makkelijker aan, doordat je minder naar het midden rolt dan bij een dubbele matras.

De keuze voor twee enkele matrassen is in veel gevallen de verstandige optie. Toch kiezen veel mensen voor een dubbele matras. Dat is in eerste instantie wat knusser, en je hebt geen last van die vervelende spatie tussen de twee matrassen. Dat probleem is gelukkig op te lossen met een pont d’amour of matraswig. Die overbrugt de spatie, en behoudt het comfort van elke individuele matras.
> Ontdek onze matrassen

  • Is je lichaamsgewicht max 50 kg? Dan is een zachte matras de beste keuze voor jou.
  • Is je lichaamsgewicht tussen 50 en 80 kg? Dan is een medium matras de juiste keuze.
  • Is je lichaamsgewicht tussen 80 en 110 kg? Dan kies je best een harde matras
  • Is je lichaamsgewicht meer dan 110 kg? Dan is een extra harde matras de juiste keuze.

Heb je alle info die je nodig had?

Hopelijk heb je nu alle nodige info om je beslissing op te baseren. Indien je nog met vragen zit, heb je twee mogelijkheden. Ofwel kom je langs in een Sleepworld winkel. Al onze verkopers zijn rasechte slaapexperts en willen jou aan de perfecte matras helpen. Je kan ook onze matrassenfinder gebruiken. Een handige quiz waarmee je op basis van enkele vragen een matras krijgt aanbevolen.

Veel succes!