lattenbodem

Hoe draagt je bedbodem bij tot de energieopbouw tijdens je slaap?

De bedbodem heeft belangrijke impact op de fijn-afstemming van je slaapsysteem op je skelet, je lichaamsvorm en lichaamsgewicht. Bodem en matras moeten bovendien elkaars ondersteunende eigenschappen versterken. Een geschikte combinatie helpt je namelijk om een lichaamshouding aan te nemen die de wervelkolom in een natuurlijke vormbrengt.

De bedbodem bepaalt mee het slaapgevoel. Je kan kiezen voor een lattenbodem of een boxspring. Die keuze is heel persoonlijk en enkel afhankelijk van je voorkeur. Beide bodemtypes zijn gelijkwaardig op het vlak van ondersteunende eigenschappen. Een bedbodem kan worden uitgerust met een elektrische verstelfunctie. Je slaapgevoel verbetert daardoor wanneer het voor jou nuttig is om tijdens de slaap de benen of het bovenlichaam te verhogen.

De bedbodem bepaalt in grote mate het design of de look & feel en afwerking van je bed. Een boxspring is meestal een bed op zich en bepaalt mee het design door de afwerking (bekleding in stof of leder, pootjes, hoofdbord, voetbord). Lattenbodems kunnen standaard afgewerkt worden met een bedkader of bedwanden en een hoofd- en/of voetbord.

Lattenbodem

Een lattenbodem bestaat uit drie onderdelen: het kader, de veerelementen en de latten. Elk van deze elementen hebben grote impact op je slaapenergie.

lattenbodem

Fijn-afstemming

De fijn-afstemming op de ergonomie van je skelet, je lichaamsvorm, je lichaamsgewicht en je lighouding wordt in grote mate bepaald door de kwaliteit van de veerelementen en de latten en het aantal ergonomische zones. De lattenbodem moet toelaten dat de ergonomische eigenschappen van je matras worden versterkt.

Slaapgevoel

De lattenbodem draagt bij tot het slaapgevoel op het vlak van zachtheid/hardheid, ventilatie, allergie, ruimte, geur, eventueel verstelbaarheid in functie van zware benen, bloedsomloop,...

Sommige lattenbodems zijn elektrisch verstelbaar. Dit verhoogt het slaapgevoel wanneer het voor jou nuttig is om tijdens het slapen de benen of het bovenlichaam hoger te plaatsen (snurken, reflux, spataders,...).

Design

Een lattenbodem wordt ingebouwd in een bedkader. Meteen het design van je bed.

Boxspring

Een boxspring bestaat uit drie onderdelen: het kader, de pocketveren en de afdeklaag. Elk van deze elementen hebben grote impact op je slaapenergie. 

boxspring

Fijn-afstemming

De fijn-afstemming op de ergonomie van je skelet, je lichaamsvorm, je lichaamsgewicht en je lighouding wordt in grote mate bepaald door de kwaliteit van de pocketveren en de afdeklaag en het aantal ergonomische zones. De boxspring moet toelaten dat de ergonomische eigenschappen van je matras worden versterkt.

Slaapgevoel

De lattenbodem draagt bij tot het slaapgevoel op het vlak van zachtheid/hardheid, ventilatie, allergie, ruimte, geur, eventueel verstelbaarheid in functie van zware benen, bloedsomloop,...

Sommige boxsprings, zoals die van Sleepy®, zijn elektrisch verstelbaar. Dit verhoogt het slaapgevoel wanneer het voor jou nuttig is om tijdens het slapen de benen of het bovenlichaam hoger te plaatsen (snurken, reflux, spataders,...).

Design

Het design van je bed wordt in belangrijke mate bepaald door de boxspring. Je kan de stof kiezen waarin hij bekleed wordt en hem eventueel verfraaien met een hoofd- en/of voetbord.