1 grote of 2 aparte matrassen?


Bij voorkeur 2 aparte matrassen

Dit heeft meerdere voordelen:

  • U bent beter uitgerust, gezien u uw partner niet voelt bewegen.
    U kan kiezen voor een persoonlijk comfort
  • U ligt nog steeds mooi recht. In de winkel zullen we immers testen op welke matras u perfect ligt. Komt er iemand bij u liggen, wordt er ter hoogte van uw bekken een put gevormd door een spreekwoordelijke verdubbeling van gewicht.  Dit heeft tot gevolg dat uw onderrug dieper ligt dan uw schouders, waardoor u een verkeerde slaaphouding krijgt die kan leiden tot rugklachten.
  • Uw matras zal minder snel verslijten.  U bent immers de enige persoon die ze gebruikt!  Op 1 grote matras ligt u samen in het midden, waar de matras harder door zal gaan lijden.
  • Het is veel makkelijker om 2 eenpersoonsmatrassen te keren dan 1 grote matras.

Spatie tussen de matrassen

Vrees niet voor de spatie tussen de matrassen.  Wanneer u een vlakke bodem hebt (dus niet verstelbaar) kan u de 2 matrassen perfect samen opdekken.  Dit houdt de matrassen goed samen en u merkt nog maar weinig van de spleet. De meeste van onze matrassen zijn ook boven en onder voorzien van een bies, waardoor deze mooi tegen elkaar liggen.

Topmatras

Mocht u dit toch een onaantrekkelijk idee vinden kan u nog steeds een dunne topmatras op uw matrassen leggen. We raden wel altijd aan om te starten zonder deze topmatras.  De meeste koppels wennen namelijk snel aan de aparte matrassen!

 

Meer info? Contacteer ons hier