Faq

 1. Goed slapen versterkt je weerstand

  Goed slapen versterkt je immuunsysteem

  Voor velen is het geen verrassing: voldoende slapen draagt bij tot een goede gezondheid. Studies hebben immers aangetoond dat er een verband bestaat tussen de kwaliteit en de duur van je slaap, je dag-nachtritme en de werking van je immuunsysteem. Zo zijn mensen die minder dan 6 uur per nacht slapen veel gevoeliger voor virale infecties.

  De Nederlandse psychiater en somnoloog,

  Lees meer »
 2. Slaapkamerhygiëne: waar moet je op letten?

  Slaapkamerhygiëne: waar moet je op letten?

  Hoeveel aandacht besteed jij aan hygiëne in bed? Was je elke week je lakens of mogen ze gerust wat langer op bed blijven liggen? Slaap jij al jaren op hetzelfde kussen of schafte je recent een nieuw exemplaar aan? We staan er te weinig bij stil, maar onze slaapkamer netjes onderhouden, helpt ons het meeste uit de nacht te halen. Maar… hoe doe je dat? Lees verder en ontdek wat je moet doen om bacteriën en virussen zo weinig mogelijk kans te geven.

  We geloven allemaal graag dat ons huis gezellig én proper is. Toch blijkt dat niet altijd zo te zijn. Ondanks al onze inspanningen, kruipen er toch huisstofmijt, schimmel, pollen en huidschilfers in alle hoeken van je slaapkamer. Nog slechter nieuws: al deze ongewenste bezoekers leven het liefst van al in je bed.

  Minstens één keer per week
  De

  Lees meer »
 3. Belangrijke informatie omtrent het Covid-19 virus

  Winkels
  Om de veiligheid van onze verkopers en onze klanten te garanderen, sluiten onze winkels vanaf woensdag 18 maart 2020. Wij openen onze deuren opnieuw wanneer het door de Nationale Veiligheidsraad als 100% veilig geacht wordt. Onze webshop blijft wel 24/7 open en blijft bestellingen aanvaarden en verzenden.

  Heb je vragen over een product of over een lopende bestelling? Ons web-team en onze klantendienst medewerkers zijn bereikbaar van 10 tot 18 uur via 09/258.24.00 of via onze Facebookpagina.

  Leveringen
  Wij blijven leveren zoals gepland. Zodra wij de artikelen in ons magazijn ontvangen, belt onze leverdienst je op om ee

  Lees meer »
 4. Tot 365 dagen omruilen? Het kan!

  Stel je voor: na zorgvuldig informeren, testen en kiezen, blijkt je gekozen matras na aankoop toch te zacht of net niet zacht genoeg. Bij Sleepworld vinden we dat iedereen een matras verdient die perfect bij zijn of haar lichaam past.

  Wanneer je dus bij ons een matras gekocht hebt waarvan de stevigheid uiteindelijk toch niet helemaal bij jouw lichaam blijkt te passen, zullen we er alles aan doen om je toch aan een goede nachtrust te helpen. Zo geven we je de kans om de kern van je matras om te ruilen voor een zachtere of stevigere variant tot 120 dagen na leverdatum. Op die manier kan je zonder zorgen en zonder twijfels in de winkel je beslissing maken.

  Voor de extreme twijfelaars hebben we zelfs nog beter nieuws: de Insider topper van de

  Lees meer »
 5. Harde of zachte matras?

  Hard

  Erg veel wordt bepaald door uw lichaamsbouw. Indien u eerder slank bent maar een lang bovenlichaam hebt, is de kans reëel dat u goed zal liggen op een iets stevigere matras. Dit geldt sowieso ook voor grote, slanke mensen! Voor alle ‘modellen’ bestaan goede matrassen, we begeleiden u graag bij uw keuze. Gelukkig is ‘hard’ slapen ondertussen achterhaald. Het is nooit goed wanneer u voelt dat uw matras u als het ware duwt. Op die manier zal uw ruggengraat niet alleen belast worden, uw uitstekende lichaamsdelen (schouders, heupen) zullen op termijn ook pijn gaan doen. Bij ernstige gevallen spreekt men soms zelfs van slapende armen. Het is dus de bedoeling dat u lichtjes in de matras zakt, en dat de matras u mooi draagt.

  Zacht

  Hebt u brede schouders maar een smal bekken of omgekeerd, bent u groot of klein, een lichtgewicht of iets zwaarder… Al deze factoren gaan bepalen of u een zacht of medium ligcomfort nodig hebt. Een te zachte matras zal uw bekken on

  Lees meer »
 6. Wat is een goede matras?

  Kwaliteit

  Het belangrijkste is dat uw matras van goede kwaliteit is, zelfs ongeacht het materiaal. Waar heeft de fabrikant in kwestie zich gevestigd en welke reputatie heeft de firma in kwestie?

  Rug recht

  U kan enkel genieten van optimale nachtrust als uw ruggengraat volledig recht ligt. Sommige mensen voelen onmiddellijk of ze al dan niet goed liggen en ondersteund worden, anderen voelen daarentegen geen enkel verschil.  Daarom doen wij een double-check voor u. We kijken uw ruggengraat na of deze mooi recht ligt, en rekenen op u om ons te vertellen of de matras zeer aangenaam aanvoelt of juist dat u hier of daar te veel druk voelt.  Communicatie is zeer belangrijk!  Door samen te werken vinden we gegarandeerd dè matras die u letterlijk op het lijf geschreven is.

  Comfortzones en pocketveren

  Hoeveel zones er in uw matras zitten en het aantal pocketveren per m² zijn niet het belangrijkste. Het is vooral van belang of de matras van betrouwb

  Lees meer »
 7. 1 grote of 2 aparte matrassen?

  Bij voorkeur 2 aparte matrassen

  Dit heeft meerdere voordelen:

  • U bent beter uitgerust, gezien u uw partner niet voelt bewegen.
   U kan kiezen voor een persoonlijk comfort
  • U ligt nog steeds mooi recht. In de winkel zullen we immers testen op welke matras u perfect ligt. Komt er iemand bij u liggen, wordt er ter hoogte van uw bekken een put gevormd door een spreekwoordelijke verdubbeling van gewicht.  Dit heeft tot gevolg dat uw onderrug dieper ligt dan uw schouders, waardoor u een verkeerde slaaphouding krijgt die kan leiden tot rugklachten.
  • Uw matras zal minder snel verslijten.  U bent immers de enige persoon die ze gebruikt!  Op 1 grote matras ligt u samen in het midden, waar de matras harder door zal gaan lijden.
  • Het is veel makkelijker om 2 eenpersoonsmatrassen te keren dan 1 grote matras.

  Spatie tussen de matrassen

  Vrees niet voor de spatie tussen de matrassen.  Wanneer u een vlakke bodem hebt (du

  Lees meer »
 8. Wat is een topper / topmatras?

  Maak van 2 aparte matrassen 1 grote

  Zoals u hierboven reeds kon lezen, wordt een topmatras vaak gebruikt om de spleet tussen 2 matrassen niet meer te voelen. Hiervoor moet de topmatras toch minimum 6cm schuim bevatten. Met een topper van enkele cm dik zal de geul tussen de matrassen nog steeds merkbaar zijn.

  Comfort

  Verder is een topmatras enkel nodig als u bijvoorbeeld wel mooi recht ligt op een matras maar uw schouders ondervinden toch nog enige druk, of u hebt een stevige matras nodig maar hebt steeds pijn door een aandoening waar uw gewrichten onder lijden. Een topmatras kan in deze gevallen een oplossing zijn. Dit is eerder zeldzaam; meestal is een topmatras eerder luxe dan noodzaak. Het heeft geen nut om een topmatras op een versleten matras te leggen, dan vervangt u beter gewoon de matras.

  Prijs

  Qua prijs moet u voor een grote topmatras rekenen op een prijs die vergelijkbaar is met een eenpersoonsmatras. Hotels gebruiken topmatras

  Lees meer »
 9. Welke bodem past bij welke matras?

  Ten allen tijde moet uw matras kunnen ademen

  Kies dus liever voor een bodem die goed ventileert: een boxspring, een lattenbodem, schotelbodem, ... 

  Het ene systeem ventileert natuurlijk beter dan het andere. Hierover geven we graag meer uitleg aan de hand van voorbeelden in de winkel. 

  Uw matras heeft een goede helper nodig

  Hoe zachter de bodem, hoe beter uw matras zelf kan zakken onder uw uitstekende lichaamsdelen (schouders en heupen).  Dit betekent dat uw matras minder hard moet werken om u het nodige comfort te bezorgen, en dat betekent dan weer een langere levensduur.  Indien uw matras op een plank ligt zal zij dus veel meer last hebben van schimmels en huisstofmijt, én zal uw matras op ongeveer 7 jaar versleten zijn, terwijl ze toch 10 jaar moet meegaan!

  Verder geven wij graag de voorkeur aan pocketveermatrassen gecombineerd met boxsprings.  Doordat zowel de matras als de boxspring enkel veren bevat, kan uw lichaamsvocht perfect geve

  Lees meer »
 10. Hoe moet ik mijn matras onderhouden?

  Draaien

  Het is belangrijk dat u uw matras minstens om de 3 maanden keert.  Het maakt geen verschil hoe u ze keert: keert u ze om haar as of draait u de onderkant naar de bovenkant,... zolang u de recent belaste veren maar eventjes rust gunt. De zones in uw matras zijn symmetrisch verdeeld, u kan dus ook gerust zijn dat uw schouders opnieuw op een schouderzone terecht komen.

  Reinigen

  U hoeft uw matras niet te borstelen en u màg ze niet stofzuigen. U zou de gelijmde onderdelen in uw matras hierbij kunnen lostrekken en aldoende de matras beschadigen.

  Ook al is de hoes om uw matras wasbaar, het wordt niet aangeraden om dit vaak te gaan doen. Uw hoes zal hier namelijk sneller verslijten dan uw matras.

  Beschermen

  Gebruik liever een matrasbeschermer, deze beschermt uw matras perfect tegen transpiratievlekken, ongelukjes van alle aard,... Matrasbeschermers bestaan er in verschillende uitvoeringen: hebt u het altijd te warm of net te koud

  Lees meer »
Pagina