Menu

Faq

 1. Winkel veilig bij Sleepworld!

  Al onze winkels zijn terug open! Om het volledige verkoopproces zo veilig en vlot mogelijk te maken voor jou en onze verkoopadviseurs hebben we enkele veiligheidsmaatregelen genomen. Benieuwd wat die zijn? Lees dan zeker verder!

  Bij het binnenkomen van de winkel vragen we om je handen te ontsmetten met ontsmettende handgel. Daarnaast bieden we iedereen de mogelijkheid een mondmasker en handschoenen aan te doen. Heb je er zelf geen bij? Dan hebben wij er voor jou voorzien.

  Onze verkoopadviseurs ontsmetten hun handen doorlopend en zorgen ervoor dat ook alle oppervlakken ontsmet zijn. Daarnaast geven ze uitleg vanop gepaste afstand en raken ze niets aan dat jij ook aanraakt zonder eerst hun handen te ontsmetten.

  Een matras of een kussen moet je natuurlijk kunnen testen. Daarom hebben we voor extra matras- en kussenbeschermers gezorgd. Rond elke matras in de winkel zit een extra beschermer.

  Daarnaast krijg je ook een persoonlijke matras- en kussenbeschermer die je kan meenemen van bed naar bed. Zo kom je nooit in contact met iets dat door een andere klant is aangeraakt. De matrasbeschermers worden gereinigd en gaan in quarantaine na elk gebruik. Je kussenbeschermer is herbruikbaar en mag je meenemen naar huis.

  Voor het kiezen van een hoofdkussen, kan je nog steeds gebruik maken van de testprogramma’s die Technogel en Tempur aanbieden. Dat wil zeggen dat je kussens tot 2 weken thuis kan testen. De testkussens die terug naar de winkel gebracht worden, worden vier dagen in quarantaine geplaatst en de hoezen worden gewassen voor ze terug uitgeleend kunnen worden. Kussens van andere merken kunnen enkel in de winkel (met extra beschermers) getest worden.

  Ten slotte hebben we ook de toonbank en kassa’s extra veilig ingericht zodat je zonder zorgen je bestelling kan

  Lees meer »
 2. Slaapkamerhygiëne: waar moet je op letten?

  Slaapkamerhygiëne: waar moet je op letten?

  Hoeveel aandacht besteed jij aan hygiëne in bed? Was je elke week je lakens of mogen ze gerust wat langer op bed blijven liggen? Slaap jij al jaren op hetzelfde kussen of schafte je recent een nieuw exemplaar aan? We staan er te weinig bij stil, maar onze slaapkamer netjes onderhouden, helpt ons het meeste uit de nacht te halen. Maar… hoe doe je dat? Lees verder en ontdek wat je moet doen om bacteriën en virussen zo weinig mogelijk kans te geven.

  We geloven allemaal graag dat ons huis gezellig én proper is. Toch blijkt dat niet altijd zo te zijn. Ondanks al onze inspanningen, kruipen er toch huisstofmijt, schimmel, pollen en huidschilfers in alle hoeken van je slaapkamer. Nog slechter nieuws: al deze ongewenste bezoekers leven het liefst van al in je bed.

  Minstens één keer per week
  De gemakkelijkste oplossing? Was je lakens minstens één keer per week. Je doodt de bacteriën het efficiëntst door al je bedtextiel op 60°C te wassen. Daarnaast prop je best niet te veel in je wasmachine, want dan kunnen het warme water en het wasproduct hun werk niet efficiënt doen. Vergeet zeker ook je pyjama niet minstens één keer per week te wassen.

  Laat je donsdeken reinigen
  Ons bedlinnen is echter niet het enige dat we moeten wassen. Hoe lang is het geleden dat jij je donsdeken of matras liet reinigen? Als je wasmachine groot genoeg is, kan je een synthetisch dekbed gewoon thuis wassen. Bij een donsdeken van echte ganzendons is dat moeilijker, want je riskeert de dons kapot te maken. Breng het daarom om de 5 jaar binnen in de winkel (klik hier voor een lijst van onze filialen)

  Lees meer »
 3. Goed slapen versterkt je weerstand

  Goed slapen versterkt je immuunsysteem

  Voor velen is het geen verrassing: voldoende slapen draagt bij tot een goede gezondheid. Studies hebben immers aangetoond dat er een verband bestaat tussen de kwaliteit en de duur van je slaap, je dag-nachtritme en de werking van je immuunsysteem. Zo zijn mensen die minder dan 6 uur per nacht slapen veel gevoeliger voor virale infecties.

  De Nederlandse psychiater en somnoloog, Alexander Van Daele, stelt dat ons lichaam tijdens het slapen stoffen produceert, die belangrijk zijn voor een goede werking van je immuunsysteem. Slaaptekort, daarentegen, zorgt voor een tekort aan die stoffen waardoor de strijd tegen een virus moeizamer verloopt. Met andere woorden, hoe minder je slaapt, hoe groter de kans dat je een virus oploopt en hoe minder je lichaam er tegen gewapend is.

  Die claim wordt bevestigd in verschillende klinische studies. Zo ontdekten Amerikaanse onderzoekers dat proefpersonen die minder dan 7 uur per nacht sliepen, meer dan dubbel zoveel kans hadden op een verkoudheid dan de proefpersonen die minstens 8 uur per nacht sliepen.

  Professor

  Lees meer »
 4. Belangrijke informatie omtrent het Covid-19 virus

  Leveringen
  Wij blijven leveren zoals gepland. Zodra wij de artikelen in ons magazijn ontvangen, belt onze leverdienst je op om een leverafspraak te maken. Wij houden rekening met alle voorschriften van de Nationale Veiligheidsraad.

  Onze chauffeurs nemen steeds alle nodige voorzorgsmaatregelen om je levering in optimale omstandigheden te verzorgen. Gelieve dan ook de volgende richtlijnen in acht te nemen:

  • Wij aanvaarden voorlopig geen cash betalingen
  • Wij nemen voorlopig enkel je oude matras mee als die op voorhand ingepakt is. Indien gewenst kan de chauffeur verpakkingsmateriaal achterlaten en komen we de ingepakte matras op een later tijdstip ophalen. Dit kan niet voor matrassen in een doos want die leveren we via een koerier. Als u dit toch wenst, gelieve ons voor de levering te contacteren voor een oplossing.
  • Onze chauffeurs beschikken over mondmaskers, veiligheidshandshoenen en desinfecterende gel. Wij sturen geen chauffeurs uit die niet volledig gezond verklaard zijn.

  In deze uitzonderlijke omstandigheden willen we graag ons respect uiten voor iedereen die een solidaire inspanning levert. Daarnaast danken we onze klanten voor al hun begrip en solidariteit.

  Lees meer »
 5. Tot 365 dagen omruilen? Het kan!

  Stel je voor: na zorgvuldig informeren, testen en kiezen, blijkt je gekozen matras na aankoop toch te zacht of net niet zacht genoeg. Bij Sleepworld vinden we dat iedereen een matras verdient die perfect bij zijn of haar lichaam past.

  Wanneer je dus bij ons een matras gekocht hebt waarvan de stevigheid uiteindelijk toch niet helemaal bij jouw lichaam blijkt te passen, zullen we er alles aan doen om je toch aan een goede nachtrust te helpen. Zo geven we je de kans om de kern van je matras om te ruilen voor een zachtere of stevigere variant tot 120 dagen na leverdatum. Op die manier kan je zonder zorgen en zonder twijfels in de winkel je beslissing maken.

  Voor de extreme twijfelaars hebben we zelfs nog beter nieuws: de Insider topper van de Sanagel Insider matras kan je zelfs tot 365 dagen na aankoop omruilen voor een topper die uit een ander materiaal samengesteld is. Dit komt omdat de Sanagel Insider is afgewerkt met een losse topper die uit de matras geritst kan worden. Op die manier stel je helemaal zelf de matras samen die het beste bij jouw lichaam en slaapprofiel past.

  Hoe gaat onze omruilgarantie in z’n werk? Wanneer je binnen de testperiode van 120 dagen ontdekt dat je toch niet de juiste matras hebt gekozen, neem je best zo snel mogelijk contact met ons op. Vanuit de winkel helpen we je dan om te bepalen of een andere stevigheid het probleem zou oplossen.

  Daarna komt onze servicedienst volledig gratis b

  Lees meer »
 6. Donsdeken of synthetisch dekbed?

  Donsdeken

  Een donsdeken is lekker licht en toch warm.  Een goed donsdeken is liefst gevuld met ganzendons van ganzen afkomstig uit een koud gebied. Vanzelfsprekend leveren deze diertjes warmere dons af dan ganzen die in warme oorden leven. Dons isoleert uw eigen lichaamswarmte, en laat het teveel aan warmte ventileren.  Hierdoor vermindert de kans dat u het te warm zal krijgen aanzienlijk. Ook krijgt huisstofmijt weinig kans, vermits er geen vocht wordt vastgehouden. Het idee dat u beter niet onder een donsdeken slaapt als u allergisch/astmatisch bent leeft enorm. Gelukkig is dit niet waar!  Een goed donsdeken is perfect vochtregulerend, huisstofmijt zal dus elders naar voedsel moeten zoeken…

  Er is één gouden regel: hoe meer dons en hoe minder veren, hoe beter de ventilatie.

  Onderhoud

  We raden aan om uw donsdeken niet zelf te wassen.  Wij werken samen met een firma die uw dons professioneel reinigt.  Onze donsdeken zijn half doorstikt, waardoor uw hoes en dons apart gewassen kan worden, en egaal kan worden opgevuld.  Desgewenst kan u uw deken zelfs laten bijvullen.  Een donskuur wordt aangeraden om de 5 jaar. U kan uw donsdeken goed onderhouden door het regelmatig op te schudden.  Dit creëert luchtlagen tussen de dons, en die luchtlagen vormen uw warmte-isolatie. Ook dient uw donsdekenregelmatig verlucht te worden, een kwartiertje is voldoende.  Hang uw donsdeken echter nooit in de zon!  Soms zit er nog olie in de pennetjes van de veertjes, die vloeibaar kan worden bij blootstelling aan zonlicht.  Dit laat niet enkel vlekken na op uw donsdekken, de olie scheidt ook een onaangename geur af.  Ten slotte mag er geen gewicht op uw donsdeken rusten; de donsjes zijn zeer broos en zullen breken.  Hierdoor verliest uw donsdeken snel zijn warmtekracht en zal u het snel moeten laten bijvullen.

  Synthetische dekbedden

  Synthetische dekbedden zijn budgetvriendelijker dan donsdeken. Ook kan u

  Lees meer »
 7. Ik ben allergisch, wat nu?

  De laatste jaren worden matrassen standaard geleverd in een wasbare stretch-hoes die behandeld werd tegen allergenen. Wil het toeval toch dat u het beste ligt op die éne matras die enkel verkrijgbaar is in een damasten hoes, kan u zich perfect beschermen door een anti-allergische matrasbeschermer te gebruiken. Dit geldt ook voor uw hoofdkussen.

  Het idee dat u beter niet onder een donsdeken slaapt als u allergisch/astmatisch bent leeft enorm. 

  Gelukkig is dit niet waar! Een goed donsdeken is perfect vochtregulerend, huisstofmijt zal dus elders naar voedsel moeten zoeken…

  Lees meer »
 8. Welk type hoofdkussen heb ik nodig?

  Welk type kussen is geschikt voor een zijslaper

  Als u op uw zij ligt, blijft er een ruimte tussen uw hoofd en uw matras die door een hoofdkussen moet worden opgevuld.

  Niet meer, maar ook zeker niet minder. Het is immers van zeer groot belang dat de hoek van uw nek-schouders netjes 90° blijft. 

  Dons kussens

  Dons-hoofdkussens zijn zeer gezellig, steun geven ze echter maar weinig doordat de veren zich verplaatsen.

  Een goed hoofdkussen moet zijn veerkracht en vorm de hele nacht kunnen behouden.

  We hebben dergelijke hoofdkussen in alle vormen en maten, kom ze gerust uitproberen!

  Allergenen en astma

  De laatste jaren worden kussens standaard geleverd in een wasbare hoes die behandeld werd tegen allergenen.

  U kan uw hoofdkussen wel extra beschermen door een anti-allergische matrasbeschermer te gebruiken.

  Lees meer »
 9. Hoe moet ik mijn matras onderhouden?

  Draaien

  Het is belangrijk dat u uw matras minstens om de 3 maanden keert.  Het maakt geen verschil hoe u ze keert: keert u ze om haar as of draait u de onderkant naar de bovenkant,... zolang u de recent belaste veren maar eventjes rust gunt. De zones in uw matras zijn symmetrisch verdeeld, u kan dus ook gerust zijn dat uw schouders opnieuw op een schouderzone terecht komen.

  Reinigen

  U hoeft uw matras niet te borstelen en u màg ze niet stofzuigen. U zou de gelijmde onderdelen in uw matras hierbij kunnen lostrekken en aldoende de matras beschadigen.

  Ook al is de hoes om uw matras wasbaar, het wordt niet aangeraden om dit vaak te gaan doen. Uw hoes zal hier namelijk sneller verslijten dan uw matras.

  Beschermen

  Gebruik liever een matrasbeschermer, deze beschermt uw matras perfect tegen transpiratievlekken, ongelukjes van alle aard,... Matrasbeschermers bestaan er in verschillende uitvoeringen: hebt u het altijd te warm of net te koud, bent u allergisch,... We kunnen u gegarandeerd helpen!

  Lees meer »
 10. Welke bodem past bij welke matras?

  Ten allen tijde moet uw matras kunnen ademen

  Kies dus liever voor een bodem die goed ventileert: een boxspring, een lattenbodem, schotelbodem, ... 

  Het ene systeem ventileert natuurlijk beter dan het andere. Hierover geven we graag meer uitleg aan de hand van voorbeelden in de winkel. 

  Uw matras heeft een goede helper nodig

  Hoe zachter de bodem, hoe beter uw matras zelf kan zakken onder uw uitstekende lichaamsdelen (schouders en heupen).  Dit betekent dat uw matras minder hard moet werken om u het nodige comfort te bezorgen, en dat betekent dan weer een langere levensduur.  Indien uw matras op een plank ligt zal zij dus veel meer last hebben van schimmels en huisstofmijt, én zal uw matras op ongeveer 7 jaar versleten zijn, terwijl ze toch 10 jaar moet meegaan!

  Verder geven wij graag de voorkeur aan pocketveermatrassen gecombineerd met boxsprings.  Doordat zowel de matras als de boxspring enkel veren bevat, kan uw lichaamsvocht perfect geventileerd worden.  Het is dus een droog en hygiënisch slaapsysteem.  Ook is een goede boxspring relatief zacht, waardoor uw matras en de boxspring een perfect team vormen!

  Natuurlijk zijn er ook andere combinaties mogelijk, stel ons gerust al uw vragen hierover.  Wat echter helemaal niet kan, is een pocketveermatras op een lattenbodem, leggen waarvan de latten meer dan 5 cm uit elkaar staan.  De pocketveren zouden namelijk tussen de latten geduwd kunnen worden, waardoor uw matras snel beschadigd zal zijn.

  Lees meer »
Pagina